Actueel

25 April 2023

Veilig douchen en waterdrinken in de kleedkamer

De kleedkamers van voetbalvereniging Viola uit Alphen waren aan vervanging toe. Samen met de gemeente Alphen-Chaam, die de eigenaar is van de kleedkamers, is besloten om een nieuwe accommodatie te gaan bouwen. Kleedkamers bij een sportvereniging zijn bij uitstek een plek waar de waterveiligheid en -kwaliteit hoog moeten zijn. Veel leden en gasten maken gebruik van de douches en kranen. SchoonH2O heeft de aanleg van de drinkwaterinstallaties van de nieuwe kleedkamers begeleid, zodat de vereniging voldoet aan alle wettelijke eisen en de leden veilig gebruik kunnen maken van de faciliteiten.

Ook bij nieuwbouw
Van Puijenbroek Installaties, al jarenlang trouwe hoofdsponsor van de voetbalvereniging, is betrokken bij de bouw van de accommodatie. Zij hebben SchoonH2O gevraagd om een bouwbegeleiding van de drinkwaterinstallaties, een van de diensten die wij aanbieden. Bij nieuwbouw zijn vaak goede bouwtekeningen beschikbaar, maar toch valt de praktijk vaak anders uit. SchoonH2O adviseert dan ook om niet blindelings hierop te vertrouwen en een bouwbegeleiding in te plannen. De plafonds of muren kunnen bouwkundig afwijken, waardoor installaties moeten worden aangepast. De afstand tussen de leidingen voor koud en warmwater kloppen dan niet meer of de keerkleppen moeten toch anders geplaatst worden kortom, genoeg punten om rekening mee te houden bij de bouw.

Bezoeken
Wij bezoeken bij een bouwbegeleiding meerdere keren de locatie van de accommodatie. Bij Viola zijn we twee keer geweest waarbij de laatste keer halverwege april was. Tijdens deze bezoeken bespreken we met de betrokken monteurs de installaties, zodat we knelpunten tijdig kunnen aankaarten. De bevindingen hebben we in een overzichtelijk rapport gezet en aan de opdrachtgever gegeven. Van Puijenbroek Installaties heeft toen de enkele aandachtspunten opgepakt en weer ter goedkeuring aan SchoonH2O voorgelegd.

Tijdens ons laatste bezoek werd de gehele installatie gecontroleerd voordat deze onder druk wordt gezet. Pas daarna mag het water door de leidingen stromen. Tijdens de inspectie zijn geen bijzonderheden aangetroffen. We controleren ook altijd of de verplichte coderingen op de waterleidingen staan. Dit is een van de eisen die zijn gesteld bij drinkwaterinstallaties. De ingebruikname staat gepland voor de zomerstop. Dan kunnen alle spelers weer zonder zorgen gebruik maken van de nieuwe kleedkamers!

Wilt u ook dat SchoonH2O komt kijken of uw drinkwaterinstallatie voldoet aan alle veiligheidsnormen en wettelijke kaders? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

"Wij bezoeken bij een bouwbegeleiding meerdere keren de locatie van de accommodatie."

Danny schoonrok

Img blue footer

Nog niet helder?

Maak een afspraak!

© SchoonH2O

Privacyverklaring
KvK: 85605719
Rekeningnr.: NL19 RABO 0189809701
Ontwerp & realistie: MM