Actueel

17 mei 2022

‘Ambitie om legionellapreventie een grotere plek te geven’

Danny Schoonrok werkt al sinds zijn zestiende in de installatietechniek. Hij verdiept zich al lang in de legionella-materie. Inmiddels is hij senior adviseur legionellapreventie bij SchoonH2O.

Danny: “Om legionellapreventie-adviseur te worden heb ik veel cursussen gevolgd en mijn certificering behaald. Daarnaast blijf ik me voortdurend ontwikkelen op dit onderwerp. Het was al langer mijn ambitie legionellapreventie een grotere plek te geven! De certificering kun je zien als een soort keurmerk, waardoor opdrachtgevers eerder geneigd zijn zaken met je te doen!”

Expert
“Wij zijn dé expert op het gebied van legionellapreventie”, vertelt Danny. “Ik adviseer graag over legionellapreventie en goede kwaliteit van een drinkwatersysteem. De belangrijkste en meest voor de hand liggende manier om legionellaoverschrijding in een installatie te voorkomen, is ervoor te zorgen dat je leidingwaterinstallatie volgens de voorschriften, waaronder de NEN 1006, de Waterwerkbladen en de ISSO-richtlijnen, is aangelegd.”

Regelgeving
Danny: “Als legionella-adviseur doe ik onderzoeken en analyses op locatie in overeenstemming met de Beoordelingsrichtlijn legionella-preventieadvisering (BRL 6010). Ik breng in kaart welke risico’s er zijn en welke maatregelen volgens regelgeving uitgevoerd dienen te worden. Het schrijven van risicoanalyses en beheersplannen is daar uiteraard een belangrijk onderdeel van!”

Besmetting
“Elk jaar lopen honderden mensen een besmetting op met de legionellabacterie in de vorm van een ernstige longontsteking, waarvan er enkele tientallen overlijden”, vertelt Danny. “Daarnaast houden veel patiënten hier chronische klachten aan over. Als eigenaar van een gebouw ben je ervoor verantwoordelijk dat je goed in kaart laat brengen waar de legionellabacterie in je drinkwaterinstallatie kan groeien. De gezondheidsklachten kunnen enorm zijn!”

Voorkomen
Danny: “Een drinkwaterinstallatie bestaat uit leidingen en de daarop aangesloten toestellen, vanaf de watermeter tot aan de tappunten, inclusief de warmtapwaterinstallatie. Ik breng deze risico’s graag in kaart en werk dit uit in een overzichtelijke risicoanalyse en een beheersplan.”

Als je meer wil weten over legionellapreventie of wanneer je een risicoanalyse en beheersplan wilt aanvragen, kan je altijd contact opnemen met Danny!

"Wij zijn dé expert op het gebied van legionellapreventie"

Danny schoonrok

Img blue footer

Nog niet helder?

Maak een afspraak!

© SchoonH2O

Privacyverklaring
KvK: 85605719
Rekeningnr.: NL19 RABO 0189809701
Ontwerp & realistie: MM