Actueel

28 maart 2023

Opening campingseizoen: voorkom legionella!

Bij SchoonH2O snappen we dat eigenaren van campings en bed-and-breakfasts het liefst bezig zijn met hun gasten om hen een onvergetelijk verblijf te bieden. Bij al die werkzaamheden hoort nu ook eenmaal het voldoen aan de wet- en regelgeving. Zeker bij kleinschalige campings en verblijven bent u als eigenaar bezig met veel en verschillende taken tegelijk. Wees daarom op tijd om dit nu vast goed te regelen en vraag experts om hulp! SchoonH2O ontzorgt u van begin tot eind, zodat zowel jij als de gasten met een gerust hart veilig en legionellavrij gebruik kunnen maken van alle faciliteiten.

Ondersteuning
Als eigenaar wilt u niet denken aan een legionella-uitbraak of een controle die niet goed uitpakt. Gelukkig hoeft het met de juiste voorzorgsmaatregelen niet zover te komen, maar hoe pakt u dit aan? Daar helpen wij van SchoonH2O u graag bij. Door goed op te hoogte te zijn van de regelgeving en procedures zorgt SchoonH2O dat u aan alle wettelijke kaders voldoet die voor uw situatie gelden. Dit geldt niet alleen voor grote campings, maar ook voor de kleinschalige verblijven. Wist u bijvoorbeeld dat de wetgeving dit jaar is gewijzigd? Het drinkwaterbesluit stelt dat een risicoanalyse en beheersplan verplicht is voor campings. SchoonH2O helpt ook met de voorbereiding als de Inspectie Leefomgeving en Transport hierop komt controleren.

Veilig recreëren
Op campings en andere recreatieverblijven geldt dat stilstaand of opgewarmd water in leidingen een risico zijn en dat legionellabacteriën zich daar makkelijker kunnen vermenigvuldigen. Uiteindelijk hebben alle wetgeving en maatregelen tot doel dat alle gasten veilig kunnen genieten van hun verblijf. Gelukkig is de kans op besmetting van legionella wel zeer klein te houden met de juiste maatregelen. De praktijk leert ook dat helaas dit niet bij elk vakantieverblijf standaard op orde is.

Twijfelt u of heeft u hulp nodig? Neem daarom nu contact op met SchoonH2O en wij zorgen dat u met de toenemende drukte de aandacht weer volledig bij de gasten kunt leggen.

"Door goed op te hoogte te zijn van de regelgeving en procedures zorgt SchoonH2O dat u aan alle wettelijke kaders voldoet die voor uw situatie gelden."

Danny schoonrok

Img blue footer

Nog niet helder?

Maak een afspraak!

© SchoonH2O

Privacyverklaring
KvK: 85605719
Rekeningnr.: NL19 RABO 0189809701
Ontwerp & realistie: MM