Actueel

9 juni 2022

Veilig douchen met legionellafilters

Wanneer uit onze risicoanalyse de aanwezigheid van de legionellabacterie blijkt, kunnen wij een aantal maatregelen treffen. Eén van die ingrepen is de montage van legionellaveilige douchekoppen. Hiervoor maken wij gebruik van Longus douchekoppen.

Jeroen Kolff is accountmanager bij Longus Watercontrols. Hij vertelt over hun dienstverlening, waar wij naar volle tevredenheid gebruik van maken.

Beheerstechniek
“Wat wij met onze legionellaveilige douchekoppen bieden, is met name beheerstechniek”, zegt Jeroen. “Nadat uit de risicoanalyse van SchoonH2O blijkt dat de legionellabacterie aanwezig is op een bepaalde locatie, bieden onze douchekoppen uitkomst. Tot het beheersplan is opgesteld en structurele maatregelen zijn genomen, kan er veilig gedoucht worden.”

Longus
De producten van Longus verzekeren u van de noodzakelijke veiligheid op het gebied van de legionellabacterie. De producten, zoals de douchekoppen, zijn éénvoudig in installatie, gebruik en vervanging. De universele producten zijn toepasbaar op bestaande douchesystemen.

Tijdelijke oplossing
Jeroen: “De mensen van SchoonH2O monteren onze douchekoppen zelf. Op die manier doen zij vlot en veilig aan calamiteitenbestrijding. Het gaat doorgaans om een tijdelijke oplossing, waardoor de klanten van SchoonH2O tijdens een legionellabesmetting veilig gebruik kunnen maken van de tappunten.”

LOG 8
De filtratiesystemen van Longus hebben als doel zoveel mogelijk bacteriën uit het drinkwater te filteren. Zij bieden als enige in Nederland LOG 8, de hoogste kwalificatie op het gebied van waterfiltratie. Het aantal LOG geeft aan hoeveel bacteriën worden tegengehouden door een filter met een aanduiding in procenten. In het geval van LOG 8 is dat 99,999999 procent!

Toekomstperspectief
“Zowel Longus als SchoonH2O zijn jonge merken”, vertelt Jeroen. “Onze directeur, Richard van Vuren, kent Ronald van Hattem van SchoonH2O uit zijn netwerk. Wat dat betreft werken we in een relatief kleine wereld. SchoonH2O is in onze ogen een gedegen partner, met medewerkers die veel ervaring in de markt hebben. Wij zien veel toekomstperspectief in onze samenwerking: het biedt kansen voor beide kanten!”

Wilt u meer weten over de producten van Longus Watercontrols en onze samenwerking? Neem dan contact met ons op.

"SchoonH2O is in onze ogen een gedegen partner, met medewerkers die veel ervaring in de markt hebben."

Jeroen Kolff

Img blue footer

Nog niet helder?

Maak een afspraak!

© SchoonH2O

Privacyverklaring
KvK: 85605719
Rekeningnr.: NL19 RABO 0189809701
Ontwerp & realistie: MM