Actueel

3 mei 2022

Opheldering over: risicoanalyse & beheersplan

Ons drinkwater moet altijd van de hoogste kwaliteit zijn! Vooral voor mensen die een verhoogd risico op legionella lopen is dat van het grootse belang. Wij kunnen u helpen met de legionellapreventie in uw bedrijf of organisatie.

Voorbeelden van bedrijven of instellingen met een verhoogd risico op legionella zijn ziekenhuizen, zorginstellingen, zwembaden, hotels en truckstops.

Regels
Voor deze bedrijven en organisaties gelden strengere regels dan voor andere instellingen. Door het opstellen van een risicoanalyse en beheersplan heeft u uw gehele installatie inzichtelijk en worden tekortkomingen inzichtelijk gemaakt volgens actuele wet- en regelgeving.

Risicoanalyse
De risicoanalyse die wij voor u kunnen uitvoeren, houdt in dat onze BRL6010:2018 gecertificeerde adviseur uw drinkwaterinstallatie beoordeeld. Dit doet hij vanaf de watermeter of het leveringspunt tot en met het laatste tappunt dat is aangesloten op de drinkwaterinstallatie. Naar aanleiding van de beoordeling ontvangt u naast de risicoanalyse een fotorapportage, waarin de eventuele technische gebreken die zijn aangetroffen tijdens de inspectie worden getoond.

Beheersplan
Op basis van de uitkomsten van de risicoanalyse stelt onze adviseur een beheersplan op maat voor u op. In dit plan worden alle beheerstaken genoemd die de groei van legionella binnen uw organisatie beheersen. Concrete aanwijzingen die worden genoemd zijn bijvoorbeeld het spoelen van tappunten, temperatuurmetingen, watermonstername, controle terugstroombeveiligingen, het digitaliseren van beheer en handmatig of automatisch beheer. Het digitale beheersplan kan indien gewenst verstrekt en uitgevoerd worden via ons online LegionellaDossier.

Innovatieve technieken
Wij verzorgen uw risicoanalyse en legionellabeheersplan. Omdat wij voortdurend inspelen op actuele wet- en regelgeving, en scherp zijn op innovatieve technieken, bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve en erkende drinkwaterinstallatie. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

"Met onze risicoanalyse en beheersplan helpen wij uw organisatie de kwaliteit van uw drinkwater zo hoog mogelijk te houden!"

Danny schoonrok

Img blue footer

Nog niet helder?

Maak een afspraak!

© SchoonH2O

Privacyverklaring
KvK: 85605719
Rekeningnr.: NL19 RABO 0189809701
Ontwerp & realistie: MM