Actueel

12 maart 2024

Stichting Veteranenziekte viert 25-jarig bestaan

Dit jaar is een mijlpaal voor de legionellapreventie, maar ook voor de ondersteuning van degenen die getroffen zijn door deze legionella en de veteranenziekte ziekte. Het is namelijk 25 jaar geleden dat de Patiëntenorganisatie Stichting Veteranenziekte werd opgericht.

Een belangrijke mijlpaal in het bieden van steun aan lotgenoten en hun naasten.

Flora Veteranenziekte
De stichting, gestart in 1999 als Stichting Flora Veteranenziekte, vond haar oorsprong na de grootste legionella-uitbraak ter wereld tijdens de West-Friese Flora. Deze tragische gebeurtenis leidde tot het overlijden van 32 personen en maakte meer dan tweehonderd mensen ernstig ziek als gevolg van de veteranenziekte.

Legionellagriep
Legionella is een bacterie die in milde gevallen een zogenaamde legionellagriep veroorzaakt. De griep staat bekend om zijn ernstige gevolgen, wanneer het leidt tot longontsteking, ook wel bekend als de veteranenziekte. Het herstel van deze complicatie is vaak veel moeilijker en kan een langdurige nasleep hebben voor de patiënt.

Patiëntenorganisatie
De Patiëntenorganisatie Stichting Veteranenziekte heeft de afgelopen 25 jaar een belangrijke rol gespeeld in het bieden van ondersteuning, begeleiding en een luisterend oor voor degenen die getroffen zijn door deze ziekte. Lotgenoten vinden elkaar, delen ervaringen en worden gehoord en geholpen bij de gevolgen van legionella.

Bewustwording, preventie en ondersteuning
Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum blijft Stichting Veteranenziekte zich inzetten voor bewustwording, preventie en ondersteuning van degenen die te maken hebben gehad met deze ernstige ziekte. Hun toewijding en inzet zijn van onschatbare waarde voor de gemeenschap en laten zien dat er altijd hoop is, zelfs in moeilijke tijden.

Vanzelfsprekend dat wij als specialist in legionellapreventie graag de aandacht vestigen op het belang van de Stichting Veteranenziekte. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

De stichting heeft de afgelopen 25 jaar een belangrijke rol gespeeld in het bieden van ondersteuning en begeleiding.

Img blue footer

Nog niet helder?

Maak een afspraak!

© SchoonH2O

Privacyverklaring
KvK: 85605719
Rekeningnr.: NL19 RABO 0189809701
Ontwerp & realistie: MM