Actueel

11 oktober 2022

Veilig drinkwater voor oefenterrein veiligheidsdiensten

Het oefenterrein van RelyOn Nutec op de Maasvlakte is bij uitstek een locatie die in aanmerking komt voor onze dienstverlening. Op het uitgebreide complex worden trainingen gegeven voor mensen die werkzaam zijn in de offshore, maar bijvoorbeeld ook aan brandweermedewerkers of andere hulpdiensten.

In opdracht van installatiebedrijf VermaTech hebben wij een risicoanalyse uitgevoerd en een beheersplan opgesteld voor RelyOn Nutec.

Complex
Het is een uitgebreid en complex terrein. Er is een groot zwembad, waar bijvoorbeeld stormen worden nagebootst. Behalve de douche- en kleedruimten bij het zwembad bevinden zich op het terrein nog zo’n veertien doucheruimtes. De waterleiding loopt vanuit een waterput, over het terrein. Daar zijn ook de brandhydranten – brandkranen – op aangesloten. Bij de brandweeroefeningen vindt veel verneveling plaats: de risicofactor voor legionellabesmetting is hoog!

RelyOn Nutec
RelyOn Nutec is een dienstverlener op het gebied van veiligheid, compliancy en competentie. Dat doen zij voor klanten in de offshore, maritieme en windindustrie over heel de wereld. Vanuit 32 trainingscentra helpt RelyOn Nutec klanten hun medewerkers, middelen en het milieu te beschermen. Met de intelligente toepassing van de nieuwste technologie, ondersteunen zij de energiesector en andere veiligheid kritische industrieën.

Risicoanalyse & beheersplan
Wij hebben daar waar zichtbaar, de drinkwaterleiding beoordeeld, tot en met de tappunten in de verschillende gebouwen. Op basis van die beoordeling is de risicoanalyse en het beheersplan tot stand gekomen. De eenmalige aanpassingen zijn door de installateur doorgevoerd. Het vervolg is dat wij de risicoanalyse updaten. Wanneer de gebreken zijn verwerkt, valt en staat alles verder met het juiste beheer van de installatie. Waaronder bijvoorbeeld het spoelen van tappunten met een verbruik van minder dan één keer per week, temperatuurmetingen, reinigen van douchekoppen en perlators, enzovoort. Indien gewenst kan SchoonH2O deze beheerstaken ook voor u uitvoeren.

Bent u benieuwd hoe wij legionellapreventie voor uw bedrijf kunnen verzorgen? Neem dan contact met ons op.

"Bij de brandweeroefeningen vindt veel verneveling plaats: de risicofactor voor legionellabesmetting is hoog!"

Danny Schoonrok

Img blue footer

Nog niet helder?

Maak een afspraak!

© SchoonH2O

Privacyverklaring
KvK: 85605719
Rekeningnr.: NL19 RABO 0189809701
Ontwerp & realistie: MM