Hygiëne & Controle

Legionella desinfectie

Bevat uw waterleiding dusdanig legionella dat deze niet meer te gebruiken is? Wij kunnen bij een hardnekkige overschrijding met legionella- of andere bacteriën uw leidingwaterinstallatie volledig reinigen of desinfecteren. U kunt uw waterleiding thermisch of chemisch laten spoelen/desinfecteren.

Thermische desinfectie van legionella

Bij thermische desinfectie van legionella wordt de gehele installatie of alleen de tappunten met overschrijding doorgespoeld met water >70ºC gedurende 20 minuten, waarna de installatie of tappunt uitgespoeld wordt met koud water. Na het thermisch spoelen van de legionella controleren wij uiteraard grondig het bacteriegehalte binnen de leidingen.

 

Chemische desinfectie van legionella

Bij chemische desinfectie van legionella wordt de gehele installatie na de watermeter afgekoppeld en aangesloten op de desinfectie unit waarna de installatie langzaam gevuld wordt met het desinfectiemiddel. Tijdens het vullen van de installatie wordt op ieder tappunt middels een teststrip gekeken of er voldoende product aanwezig is in de installatie.

Na de standtijd van de benodigde tijd wordt uw installatie uitgespoeld met koud water en wordt met de teststrip gemeten of er nog desinfectiemiddel in de installatie aanwezig is.

 

Uw veiligheid staat centraal

Vanzelfsprekend staat veiligheid voor SchoonH2O altijd centraal. Daarom hanteren wij altijd strenge veiligheidsmaatregelen voor het spoelen van de legionella. Daarom wordt voor aanvang van de thermische of chemische desinfectie ieder tappunt voorzien van een waarschuwingsbordje ter voorkoming van verbranding of drinken van water met desinfectiemiddel. 

legionella spoelen
Img blue footer

Nog niet helder?

Maak een afspraak!

© SchoonH2O

Privacyverklaring
KvK: 85605719
Rekeningnr.: NL19 RABO 0189809701
Ontwerp & realistie: MM