Hygiëne en controle

Online monitoring

Beheersmaatregelen zoals spoelen of temperatuurmetingen worden vaak door uw eigen personeel op locatie uitgevoerd, waardoor zij andere taken niet uit kunnen voeren. Het kan daardoor gebeuren dat beheerstaken in het papieren logboek worden afgetekend zonder dat deze daadwerkelijk zijn uitgevoerd.

De sensoren zorgen ervoor dat uw legionellabeheer een stuk minder intensief wordt. Wij plaatsen de sensoren op strategische plekken in de installatie waarna deze de tappunten 24/7 monitoren.


Warmwatermetingen:
Voor het meten van warmwaterpunten die geen circulatie hebben kun je Clip’R onder het tappunt of direct na de boiler plaatsen. Clip’R begrijpt wanneer er gebruik is en welke temperaturen er toe doen in het kader van legionellapreventie.


Koudwatermetingen:
Voor het meten van koudwaterpunten dien je Clip’R in de buurt van het tappunt te monteren. Dit kan vlak onder of bij het tappunt zijn, maar kan ook boven het plafond zijn op de aanvoer van het tappunt.


Mengwatermetingen:
Mengwatermetingen kunnen op dezelfde manier geplaatst worden als koudwatermetingen. Vlakbij het tappunt of in de aanvoer er naartoe.

Clip’R doet het volgende voor de gebruiker:

  • Hij meet continu en legt alles vast in mijn.legionelladossier.nl zodat je kunt terugkijken wat het gebruik was en of de temperaturen aan de wettelijke norm voldoen.
  • Elke week/maand (wanneer het volgens het beheersplan tijd is voor de periodieke temperatuurmetingen) neemt hij alle gegevens van de afgelopen week/maand, analyseert deze, en meldt daarmee de meettaak gereed: zonder iets te doen is je logboek gevuld!
  • Wanneer er een overschrijding is, wordt deze gelijk met de andere week/maandelijkse taken doorgemeld aan de verantwoordelijke persoon, zoals je dat in LD gewend bent.
    Zo ben je altijd geborgd en is je logboek -zonder extra handmatige acties- compleet gevuld!
202401 SchoonH2O 0786 2 kopie
Img blue footer

Nog niet helder?

Maak een afspraak!

© SchoonH2O

Privacyverklaring
KvK: 85605719
Rekeningnr.: NL19 RABO 0189809701
Ontwerp & realistie: MM