Begeleiding & Beheersplan

Risicoanalyse en beheersplan

Elke organisatie in Nederland maakt gebruik van drinkwater. Het is dus van extreem belang dat de drinkwaterkwaliteit te allen tijde goed is. Dit is zeker van belang wanneer u een organisatie heeft waarin mensen een verhoogd risico hebben om legionella te krijgen. Enkele voorbeelden van bedrijven met een verhoogd risico zijn ziekenhuizen, zorginstellingen, sauna's & zwembaden, hotels en benzinestations. SchoonH2O kan u helpen met de legionellapreventie in uw bedrijf. Bent u benieuwd hoe? Lees dan verder.
 

Wanneer is een legionella beheersplan verplicht?

Heeft u een organisatie waarin mensen aanwezig zijn die een groter risico lopen om legionella te krijgen? Dan gelden er voor uw organisatie strengere regels. Dit betekent dat u aan legionellapreventie moet doen waardoor u elk halfjaar verplicht een legionella risicoanalyse en legionellabeheersplan moet laten opstellen. Wij leggen u hieronder uit wat beide controles precies inhouden en hoe wij u van dienst kunnen zijn.

  

Legionella risicoanalyse

Tijdens de risicoanalyse wordt de gehele drinkwaterinstallatie door onze BRL6010 gecertificeerde adviseur beoordeeld vanaf de watermeter/leveringspunt tot en met het laatste tappunt dat is aangesloten op de drinkwaterinstallatie. De adviseur beoordeelt de installatie conform de huidige geldende wet- en regelgeving. Tevens ontvangt u bij de risicoanalyse een fotorapportage met technische gebreken welke zijn aangetroffen tijdens de inspectie.


Hierbij wordt gekeken naar:

  • Hotspots
  • Leidingdiameters
  • Materiaalgebruik
  • Gebruik drinkwaterinstallatie
  • Dode leidingen
  • Omgevingstemperatuur
  • etc.

Legionellabeheersplan

Na het opstellen van de risicoanalyse wordt door onze BRL6010 gecertificeerde adviseur een beheersplan op maat voor u opgesteld. Dit beheersplan omvat alle logboeken met beheerstaken welke benodigd zijn om de groei van legionella te beheersen. Bij het opstellen van het beheersplan wordt ook gekeken naar kostenminimalisatie. Hierbij kunt u denken aan verwijderen van tappunten, digitaliseren van beheer, handmatig beheer of automatisch beheer. Het beheersplan wordt digitaal verstrekt en opgesteld in ons online LegionellaDossier.  

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u een legionella risicoanalyse en legionellabeheersplan laten opstellen? Bij SchoonH2O bent u aan het juiste adres. We ontzorgen u volledig op het gebied van legionellapreventie en zorgen ervoor dat u kwalitatief goed drinkwater kunt aanbieden. We spelen altijd in op de actuele wet- en regelgeving en zijn scherp op innovatieve technieken. Zo bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve en erkende drinkwaterinstallatie.

Klik hier om vrijblijvend een afspraak te maken. Onze adviseurs delen graag hun jarenlange expertise met u.

legionella risicoanalyse & legionellabeheersplan
Img blue footer

Nog niet helder?

Maak een afspraak!

© SchoonH2O

Privacyverklaring
KvK: 85605719
Rekeningnr.: NL19 RABO 0189809701
Ontwerp & realistie: MM